ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ

,

Share this blog
συστατικα
  • Υλικά: -
  • 500 γρ κουβερτούρα
  • 450 γρ ταχίνι
  • 50γρ σησαμέλαιο
  • 100 γρ ψίχα φιστίκι Αιγίνης, καλά καβουρντισμένα
  • 200 γ χαλβάς της αρεσκείας σπασμένος σε κυβάκια
  • Φλούδα από ένα πορτοκάλι, τριμμένο στον τρίφτη σε λωρίδες

Εκτέλεση:

  • 1. λιώνω την κουβερτούρα και τη δουλεύω σε μπεν μαρί μαζί με ταχίνι και σησαμέλαιο,
  • 2. προσθέτω την φλούδα πορτοκάλι,
  • 3. σε φόρμα για κορμό βάζω μια λαδόκολλα και απλώνω λίγο από το μίγμα σοκολάτας,
  • 4. αφού το αφήσω λίγο να σταθεί βάζω το φιστίκι Αιγίνης και τα κομμάτια του χαλβά,
  • 5. ξαναβάζω από το μίγμα σοκολάτας,
  • 6. αφήνω τον κορμό να κρυώσει και κόβω σε φέτες.

Top